Ungefär såhär

Ungefär såhär

Hä'va're matchprogram!

DekadanserPosted by Jarelind Tue, August 01, 2017 15:01:54

Manchester United vann Europa League 2016/17 och undertecknad hade den dubiösa äran att följa med Zlatan, Pogba och The Special One under hela resan, från premiärförlusten på De Kuip till finalen på vår svenska nationalarena.

Längs den vägen plockade jag på mig en del memorabilia, i form av:

- Matchprogram från alla Uniteds hemmamatcher i EL

- Matchprogram + matchexklusiv vimpel från Feyenoord-United

- Matchprogram från finalen, med en Rio Ferdinand-signering inuti

Ni som till äventyrs lyssnar på podcasten Trea På Bollen hörde att där utlystes en liten tävling. Eller vad man nu ska kalla det. Svårt att tävla i supporterskap. Men. Hur som helst, det som gäller är alltså att maila treapabollen@gmail.com och berätta hur det kom sig att just DU började heja på Manchester United.

Var det en särskild match, 90-talets svarta bortatröjor, David Beckhams käklinje, Eric Cantonas krage, farmors favoritlag eller din tuffa fritidsledares tygmärken på Fjällrävenryggan som gjorde det?

Ingen anledning är för banal. Min podkamrat Christoffer började som bekant heja på United någon gång i juni 1999, av uppenbara skäl ... (Han kommer förneka detta, men ...)

Den ”bästa” anledningen, (som sagt, det är svårtävlat detta), får chansen att köpa memorabilia-paketet ovan. Vi har satt priset till 500 riksdaler, eller 300 för studenter/pensionärer, (nej, vi kommer inte kolla ID-handlingar, vi litar på er).

Varför kostar det pengar, undrar du. Jo, därför att vi vill gärna göra en liten skillnad då och då, när tillfälle ges. Den summa som kommer in kommer vi att matcha och sedan skickar vi pengarna, (dvs 600 eller 1000 kr, oavkortat naturligtvis), vidare till Alla Kvinnors Hus, eller liknande organisation om vinnaren har specifikt önskemål om sådan.

Kom igen nu, det är himla fina matchprogram. Cirka 550 sidor med färgtryck! Och monetära medel till ett gott ändamål. Plus att Christoffer blir sur om inte han får Rios autograf. Tre flugor i en smäll.

Jag slänger med ett sådant där band också, för nycklar eller eller passerkort. Ni vet, som man hade om man var semicool i en mellanstor stad under skatepunkåren. Det är plockat från Uniteds pressrum och med andra ord åtminstone en gnutta exklusivt.

Vi kan säga att ni har till Premier League-säsongsstarten på er.

/Niklas


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.